جرم دندان چیست و چرا باید جرم گیری کنیم؟

اگر قبل از خواب مسواک بزنیم و در فاصله بین مسواک زدن و خواب، چیزی نخوریم، صبح روز بعد اگر با زبان سطح دندان را لمس کنیم زبری خاصی احساس میکنیم که این زبری، همان پلاک دندان است. اما جرم گیری چیست؟

پلاک دندان به راحتی با مسواک زدن پاک می شود. در صورت عدم حذف پلاک دندان در طولانی مدت، ساختار پلاک تغییر کرده و سفت و سخت می شود که در ین صورت به آن جرم دندان گفته می شود. اگر عواقب عدم جرمگیری را می دانستید حتی لحظه ای برای جرمگیری کردن درنگ نمی کردید. جرم دندان به مرور باعث تخریب لثه و تخریب استخوان فک شده و لثه های سالم را به یک لثه ی بیمار و ملتهب تبدیل می کند. اگر جرم دندان حذف نشود، به ترتیب اتفاقای زیر خواهد افتاد.

این نکته را هم عرض کنم که جرم دندان که باعث بیماری های لثه می شود. عامل مهمی در ایجاد بوی بد دهان است. پس لطفا جرم دندان را جدی بگیرید. با قیمت مناسب و صرف حدودا 30 دقیقه میتوانید با مراجعه به مطب های دندانپزشکی از شر جرم های دندانی و مشکلات بعد از خلاص شوید.

جرمگیری

آیا جرمگیری برای دندان ضرر دارد؟ آیا جرمگیری به مینای دندان آسیب وارد می کند؟

این موضوع که جرم گیری ضرر دارد کاملا اشتباه است.

توجیه مردم مبنی بر مضر بودن جرم گیری این است. که بعد از جرم گیری، دندان ها پوسیده شده، لثه از بین رفته ویا دندان ها به شدت حساس و لق می شوند. و به همین علت از انجام جرم گیری خودداری می کنند. پوسیدگی که افراد بعد از جرمگیری آن را مشاهده می کنند، درواقع قبل از جرم گیری وجود داشته،اما به علت اینکه در زیر جرم مخفی بوده افراد نمی توانستند آن را مشاهده کنند. و مشاهده این پوسیدگی بعد از جرم گیری موجب خواهد شد. که افراد به غلط تصور کنند این پوسیدگی ها در اثر جرمگیری به وجود آمده است.

این امر چون به مرور اتفاق میفتد. و بیمار متوجه عقب نشینی لثه نمی شود. و لثه ای که عقب نشینی کرده با جرم جایگزین می شود. موقعی که بیمار برای جرم گیری مراجعه میکند. وقتی این جرم ها تمیز می شود لثه ی تحلیل رفته در معرض دید بیمار قرار میگیرد و چنین احساسی بدست می دهد که جرمگیری باعث از بین رفتن لثه شده است. در صورتی که تمام این اتفاقات قبل از جرمگیری صورت گرفته بوده ولی از دید بیمار پنهان بوده است. پس نتیجه میگیریم این جرم است که ضرر دارد نه جرمگیری. و انجام جرمگیری هیچ آسیبی به مینای دندان وارد نمی کند. با قطعیت به شما میگویم با اطمینان کامل برای جرمگیری دندان های خود نزد دندانپزشک ماهر بروید. و در صورت ایجاد هرگونه مشکلی بنده پاسخگوی شما خواهم بود.

هر چند وقت باید جرم گیری کنیم؟

حتما سالی یک بار جرم گیری را در برنامه بهداشتی خود قرار دهید. البته بسته به نوع بزاق افراد جرم گیری می تواند زودتر یا خیلی دیرتر لازم باشد. به یاد داشته باشید با روش صحیح مسواک زدن تشکیل جرم را به حداقل خواهید رساند.

چرا بعد از جرم گیری دندان ها حساس می شوند؟ رهکارهایی برای رفع حساسیت بعد از جرمگیری چییست؟

بدون تردید علت آن آسیب دیدن دندانتان نیست. بلکه اگر جرم دندان شما سنگین بوده باشد. برداشتن این جرم منجر به بیرون زدن ریشه دندان شما به محیط دهان می شود. که این امر باعث می شود. دندان ها تا مدتی به سرما و گرما حساس شوند. اگر هنوز تخریب استخوانی صورت نگرفته باشد، به مرور لثه ها به جای خود بازگشته و حساسیت دندان برطرف می شود. اما اگر تخریب شدید بوده باشد. زمان بیشتری طول می کشد تا دندان از خود دفاع کرده و حساسیت آن کم شود. این احساس حساسیت دندان بعد ازجرم گیری در افرادی که دندان های حساس دارند بیشتر است. راه حل آن نیز استفاده از خمیر دندان ها و دهانشویه های ضد حساسیت است..

مراقبت های لازم بعد از جرم گیری

شستشو با مخلوط آب و نمک ولرم و رقیق یا استفاده از سرم فیزیولوژیک که در داروخانه ها موجود است. همچنین استفاده از خمیردندان ضد حساسیت (ضد جرم) توصیه می گردد. این نکته را هم خاطرنشان کنم که اگر بعد از جرم گیری از نخ دندان و مسواک مرتب استفاده نکنید. خیلی زود باز جرم های دندانی مهمان دندان های شما خواهند بود.

آیا استفاده از خمیر دندان های ضد جرم مفید است؟

خیر. پلاک با مسواک و خمیردندان پاک می شود. اما جرم نه. پس معرفی خمیردندان های ضد جرم جز تبلیغات و توهینی به شعور بیماران نیست. ضمنا این خمیردندان ها، به علت دارا بودن مواد ساینده زیاد، ایجاد خراشهای بسیار ظریف بر سطح دندان ها نموده. و زمینه را برای تجمع و چسبندگی بیشتر پلاک میکروبی فراهم می آوردند.

مشاهده فیلم واقعی جرم گیری: