ترمیم دندان ها:

ترمیم یا پر کردن دندان مجموعه اعمالی است. که در طی آن بافت پوسیده و عفونی دندان برداشته میشود. و فضای خالی ایجاد شده با مواد ترمیمی دندانی پر میشوند.

آیا قبل از ترمیم باید درمان ریشه انجام داد؟

انجام درمان ریشه بستگی به عمق نفوذ میکروب ها دارد. اگر عفونت به بافت زنده داخل دندان (پالپ) رسیده باشد. معمولا انجام ترمیم و پر کردن نتیجه بخش نخواهد بود. اما اگر پس از برداشتن بافت پوسیده هنوز تا پالپ فاصله بود میتوان دندان را نجات داد. چند تست هم برای لازم بودن درمان ریشه وجود دارد که دندانپزشک به راحتی با آنها قادر به تشخیص میزان پیشرفت پوسیدگی خواهد بود.

انواع ترمیم:

1. ترمیم با کامپوزیت (ماده همرنگ): که در آن پس از تراش و برداشتن پوسیدگی ها حفره با ماده همرنگ دندان پر میشود.

2. ترمیم با آمالگام (ماده تیره): که در آن پس از تراش و برداشتن پوسیدگی ها حفره با ماده همرنگ دندان پر میشود. قدرت بالاتر نسبت به کامپوزیت و زیبایی پایین تر در مقایسه با آن از جمله مزایای این ماده میباشد.

میزان عمر پر کردگی دندانها:

این یک سوال کلی است و جواب دقیقی نمیتوان به آن داد.

بسته به بهداشت دهان بیمار و همچنین میزان نیروی وارده به پر کردگی از یک سال تا 20 سال متغییر است.

آیا پر کردن دندانهای شیری اطفال لازم است؟

شاید در ابتدا اینطور به نظر بیاید که چون دندان های شیری موقت هستند. پس نیاز به هزینه کردن برای نگهداری و حفظ آنها نیست.

اما این تفکر کاملا اشتباه است. زیرا دندانهای شیری از حدودا شش ماهگی تا حدودا 10 سالگی مهمان دهان کودکان میباشند. و در همین دوره حساس کودکان برای اولین بار وارد اجتماع میشوند و با هم سن و سالهایشان معاشرت می کنند. دندانهای پوسیده یا بی دندانی زودرس میتواند آسیب بسیار بزرگی به روحیه و اعتماد به نفس کودک وارد آورد.

کلام آخر:

پوسیدگی دندانها یک اعلان خطر و هشدار برای بیمار است. اگر بیمار در این مرحله مسئله را جدی بگیرد. و درمان دندان را انجام دهد. هزینه اش نصف زمانی است که نیاز به درمان ریشه باشد. و یک ششم زمانی است که نیاز به کارگذاشتن ایمپلنت باشد!.

در زیر میتوانید فیلم واقعی یک ترمیم دندان مولار (آسیاب) را مشاهده نمایید: 

سایر مطالب

روکش دندان
لمینیت

پر کردن دندان

سفید کردن دندان
کامپوزیت ونیر
درمان ریشه
جرم گیری